Reservebril: De must-have voor ontspannen autoreizen

03/06/2023

Staat er binnenkort een autovakantie op je planning? Draag je een bril of lenzen? Vergeet dan zeker één ding niet mee te pakken: een reservebril. Want als bril- of lensdrager achter het stuur, is het slim een plan B te hebben. Maar is een reservebril verplicht en is het duur? Optiek Vivantia geeft uitleg voor een stressvrije vakantie.

Is een reservebril verplicht?

Wat is een reservebril?

Draag je een bril of lenzen en vertrek je met de auto op vakantie? Een reservebril meenemen op je roadtrip is geen slecht idee. Want wat als je bril sneuvelt onderweg? Of een van je lenzen valt uit? Dan heb je geen scherp zicht meer op de baan. Levensgevaarlijk en bovendien zeer vervelend als je op je bestemming niet van het uitzicht kan genieten. Met een reservebril in de auto vermijd je een domper op je vakantievreugde en doorkruis je zorgeloos het buitenland.

Is een reservebril verplicht?

Een reservebril in de auto hebben, is altijd handig. Zo ben je stressvrij onderweg. Ga je op autovakantie in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië of Portugal? Dan raden we aan om als bestuurder een reservebril te voorzien. Zo kan je eventuele discussies met de lokale politie vermijden. Trek je richting Oostenrijk of Spanje? Dan is een reservebril zelfs wettelijk verplicht. Tref dus zeker de nodige voorbereidingen voor je naar deze landen vertrekt. Een boete op vakantie ontvangen, zou bijzonder jammer zijn.

reservebril kopen

Wil je een reservebril kopen?

Een reservebril hoeft niet duur te zijn. Bij optiek Vivantia vind je een ruime collectie outletbrillen aan een zacht prijsje. De glazen voorzien we van de nodige sterkte. Naast een van onze goedkope brillen kan je ook een zonnebril op sterkte kopen om als reservebril te dienen. Deze is voordeliger dan een doorsnee bril, beschermt je ogen tegen zonlicht op het wegdek én maakt je zomerse look helemaal af.

Vakantie gepland? Nood aan een reservebril voor je buitenlandse autorit? Snuister door ons aanbod goedkope brillen en reis gerust met een extra bril op zak.