Kom langs voor een gratis oogtest tijdens de Week van het Zien

04/10/2021

Merk je dat je ogen traag maar zeker achteruitgaan? Draag je je huidige brilglazen langer dan twee jaar? Dan wend je je best tot je opticien voor een objectieve oogtest. En we hebben goed nieuws, want tijdens de Week van het Zien (9 - 16 oktober 2021) kan je terecht bij Vivantia voor een gratis oogmeting, die jouw oogsterkte in kaart brengt.

Wat is de Week van het Zien?

De Week van het Zien is een initiatief van de Algemene Opticiens- en Optometristenbond van België (APOOB), dat dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd wordt. Het opzet? Een week lang stap je binnen bij één van de 200 deelnemende opticiens en optometristen voor een gratis oogtest. Het ideale moment dus om jouw kijkers aan een grondige screening te onderwerpen!

Wanneer heb je een oogmeting nodig?

Als jongere spring je pas binnen bij een opticien wanneer er duidelijke klachten optreden. Je ziet niet meer scherp, je hebt regelmatig last van hoofdpijn, je ogen voelen droog aan … Tijdig ingrijpen is de boodschap! Na een grondige oogmeting kunnen we tal van problemen verhelpen met de juiste oogcorrectie. Bij vijftigplussers raden we een jaarlijkse check-up bij de oogarts aan. Die kijkt verder dan de oogsterkte, bepaalt de oogdruk en speurt naar eventuele oogaandoeningen.

Wist je dat … de coronacrisis ook een impact had op ons zicht? Door telewerk en afstandsonderwijs zaten we collectief achter schermen gekluisterd. Onze ogen kregen het zwaar te verduren en gingen nog sneller achteruit. Reden te meer om die gratis oogtest beet te grijpen!

Hoe verloopt de gratis oogtest?

De gratis oogmeting bij Vivantia start met een computertest. Je focust op een afbeelding van een luchtballon, die afwisselend scherp en onscherp wordt. Dankzij de autorefractor, een optisch instrument, krijgen we een goed idee in welke mate jij bijziend of verziend bent. Vervolgens laten we je verschillende letters lezen vanop een afstand van 6 meter. Zo bepalen we de exacte sterkte van het correctieglas per oog. Ten slotte zet je een pasbril op je neus. Oogt je omgeving haarscherp met deze correctie? Voelt het rondkijken comfortabel aan? We sturen soepel bij, tot je zicht weer volledig op punt staat.

Grijp je kans tijdens de Week van het Zien en verzilver een gratis oogtest. Leg nu je afspraak vast bij Vivantia, wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen.