Hoe vind je de zonnebril die bij jou past?

21/06/2021

Een zonnebril is essentieel om je ogen te beschermen. Trendy montuur of gepolariseerde glazen? Vivantia begeleidt je naar de juiste zonnebril.

De zomer staat voor de deur, de terrasjes stromen vol, fleurige outfits vullen het straatbeeld en de zon schijnt er deugddoend op los. Maar felle zonnestralen kunnen je ogen flink schaden. Een goede zonnebril is dus essentieel! Wil je een sterk fashion statement maken? Liever een gepolariseerde zonnebril voor een zuiver zicht? Met veel expertise helpen wij je om het juiste montuur en de gepaste glazen te kiezen.

Liu jo merk

Een waaier aan zonnebrillen merken

Bij Vivantia vind je zonnebrillen in alle mogelijke kleuren en formaten. Onze bestsellers? Dat zijn natuurlijk de Ray Ban-zonnebrillen in verschillende modieuze uitvoeringen. Ronde zonnebrillen, hoekige zonnebrillen, transparante zonnebrillen … Maar ook voor Liu Jo-zonnebrillen ben je bij ons aan het juiste adres. Met hun dégradé zonnebril in vlindermodel gooi je dit seizoen hoge ogen! Liever een grote zonnebril of een montuur met dubbele randen? Spring gerust binnen om ons assortiment met eigen ogen te bewonderen!

Serengeti sterk in zonneglazen

Serengeti: sterk in zonneglazen

Qua zonneglazen spant Serengeti steevast de kroon. Hun brilglazen worden geproduceerd uit mineraal of kunststof. De rode draad? Elk glas is uitgerust met een contrastverhogende filter. Fletse kleuren worden versterkt, terwijl felle tinten net afgezwakt worden. Zo heb je in alle weersomstandigheden een aangenaam zicht. Daar bovenop geniet je steeds van ontspiegelde zonneglazen, die reflecties verhinderen. Serengeti-zonnebrillen komen met een prijskaartje, maar de reacties zijn unaniem lovend. De investering meer dan waard!

kleur van je zonneglas kiezen

De kleur van je zonneglazen kiezen

Een zonnebril kopen, doe je niet zomaar. Je vergelijkt meerdere modellen en kiest het montuur dat je gezicht flatteert. Maar ook de kleur van je zonneglazen speelt een rol. Bruin, grijs of liever roze? Iedere tint heeft zijn eigen functie: sommigen verscherpen het contrast, anderen verbeteren het dieptezicht. Pas verschillende zonnebrillen, ervaar wat jij comfortabel vindt en laat je leiden door je persoonlijke voorkeur. Bescherming is altijd inbegrepen, want al onze zonnebrillen zijn voorzien van een stevige UV-filter.

zonnenglazen op sterkte

Zonnebrillen op sterkte

Onze zonnebrillen op sterkte worden piekfijn afgestemd op je ogen. Zo garanderen we steeds een scherp zicht. Wil je een gepolariseerde zonnebril? We combineren de filter moeiteloos met jouw correctie en brengen de gewenste coating aan. Of je gaat voor een fotochromatische zonnebril. In dat geval passen je zonneglazen zich aan, aan de hoeveelheid licht. Bij felle zon wordt je zonnebril subtiel een tintje donkerder, en omgekeerd. Maak je je zorgen om de prijs van een zonnebril op sterkte? Geen zorgen: het kostenplaatje is veel beperkter dan bij een gewone bril.

Tip: vragen jouw ogen om een multifocale zonnebril? Als je een multifocale bril aanschaft, koop je je multifocale zonneglazen aan de helft van de prijs.

Nood aan een opticien die je helpt om een goede zonnebril te kopen? Interesse in een zonnebril op sterkte? Wij matchen je met een zonnebril die uitblinkt in stijl en comfort!