Glas in de kijker: MiYOSMART-brillenglazen

15/04/2022

Progressieve myopie bij kinderen kan op latere leeftijd ernstige oogziektes veroorzaken. De MiYOSMART-brillenglazen remmen bijziendheid doeltreffend af. >>

Myopie of bijziendheid komt niet alleen voor bij volwassenen. Ook kinderen kunnen hier last van krijgen. Jammer genoeg kan bijziendheid niet worden genezen, maar je kan de achteruitgang van het zicht wel vertragen. Een functioneel onderzoek met biometrie van de oogbol bepaalt de beste manier om de symptomen bij je kind af te remmen. De MiYOSMART-brillenglazen zijn een veilige en gemakkelijke behandeling, speciaal ontwikkeld om bijziendheid bij kinderen tegen te gaan. Samen zoeken we een leuk montuur voor je MiYOSMART-brillenglazen op sterkte.

screentime is slecht voor je ogen

Bijziendheid bij kinderen

Bijziendheid bij kinderen treedt op wanneer hun ogen te snel groeien. Het zorgt ervoor dat je kind moeite heeft om op afstand scherp te zien of zelfs concentratieproblemen ondervindt op school. Deze oogafwijking is niet alleen erfelijk overdraagbaar, maar kan ook ontstaan door langdurige schermtijd. Wanneer myopie in sneltempo verergert, kan dit op latere leeftijd ernstige oogziektes veroorzaken. Las dus zeker op tijd een time-out in en motiveer je kroost om het scherm even links te laten liggen en bijvoorbeeld buiten te spelen. Ben je bekend met de 20-20-20-2-regel? Laat je kind:

   1. elke 20 minuten,
   2. voor 20 seconden,
   3. op twintig 20 meter in de verte kijken.
   4. En laat je kind minimum 2 uur per dag buiten spelen.
Miyosmart glastechnologie

MiYOSMART-brillenglazen: resultaat van jarenlang onderzoek en innovatie

Om progressieve myopie bij kinderen af te remmen, ontwikkelde HOYA Vision Care samen met de Polytechnische Universiteit van Hongkong de MiYOSMART-brillenglazen. Door perifeer licht dat achter ons netvlies valt, hebben onze ogen de neiging om te blijven groeien. Hoe langer de oogbol, hoe groter de kans op ernstige oogziektes. De MiYOSMART-brillenglazen zijn daarom zo ontwikkeld dat er meer licht vóór het netvlies valt, in plaats van erachter. Op die manier houdt het oog op met groeien. Klinische studies toonden aan dat de progressieve myopie tot wel 60 % afnam bij kinderen die MiYOSMART-brillenglazen droegen.

myopiacontrole bij kinderen onder toezicht van oogarts

De juiste MiYOSMART-brillenglazen voor je kind

Heeft je oogarts een oogmeting uitgevoerd? Dan bepalen wij de sterkte van je glazen door een functioneel onderzoek met biometrie van de oogbol. Dankzij de juiste MiYOSMART-brillenglazen wordt het zicht gecorrigeerd en ziet je kind weer scherp in de verte. Daarbovenop vertragen de glazen de toename van de bijziendheid en verkleinen ze de kans op latere oogziektes of hoge myopie. Tijdens een zesmaandelijkse controle wordt de lengte van de oogbol opnieuw gemeten, zodat we de sterkte van de MiYOSMART-brillenglazen tijdig kunnen aanpassen. Dankzijde dunne glazen heb je keuze uit al onze monturen. Jouw lievelingskleur en -model? Die vind je vast terug in onze collectie!

Wist je dat  … de MiYOSMART-brillenglazen schokbestendig zijn? Je kind kan ze dus de hele tijd ophouden, ook tijdens het spelen. Zo kijk je als ouder met een gerust hart toe, wetende dat de MiYOSMART-brillenglazen wel tegen een stootje kunnen. Een win-win!

Heeft jouw kind last van progressieve myopie? Heb je een medisch voorschrift voor aangepaste brillenglazen? Kom dan langs in één van onze winkels voor MiYOSMART-brillenglazen. Samen remmen we de bijziendheid van je kind af.