De kracht van de computerbril

10/05/2021

We brengen meer tijd dan ooit achter onze pc door. Maar staren naar een scherm, is voor veel mensen geen evidentie. Gelukkig biedt een computerbril een pasklare oplossing! Een haarscherp zicht, een betere zithouding, een slimme blauwlichtfilter … Redenen in overvloed om jouw exemplaar aan te schaffen.

een man werkt achter laptop met vermoeide ogen, computerbril, beeldschermbril zou helpen

Computerwerk met multifocale glazen

Wie ouder is dan 40, merkt dat zijn/haar zicht traag maar zeker achteruitgaat. Kleine lettertjes lezen wordt moeilijk, maar ook objecten in de verte ogen eerder troebel. Deze oogproblemen verhelp je eenvoudig met een multifocale bril. De aangepaste glazen combineren verschillende sterktes, zodat je zowel op kleine, als op grote afstanden perfect kan scherpstellen. Het enige minpunt? De zone die toegespitst is op je computerscherm, is erg beperkt. Van zodra je je hoofd beweegt, tuur je naar een wazig beeldscherm. Je pc gebruiken, vraagt dus om een geforceerde zithouding. Allesbehalve ideaal!

autorijden met computerbril geen goed idee, daarvoor een multifocale bril

Het voordeel van een computerbril

Een computerbril zal je comfort eindeloos verhogen. De geslepen glazen bundelen een gering aantal sterktes: van lezen, tot computerwerk. Het gevolg? Een groter gezichtsveld op korte afstand, in vergelijking met multifocale glazen. Zo zorgt een beeldschermbril op sterkte ervoor dat jij een piekfijn zicht hebt, zonder een onnatuurlijke zithouding aan te nemen. Maar houd in je achterhoofd dat een computerbril een scherpe kijk tot op drie meter garandeert. Bij grotere tussenruimtes, bijvoorbeeld tijdens het autorijden, switch je terug naar je multifocale bril.

Vrouw met een bril met glazen voor computer gebruik

Beeldschermbril met blauwlichtfilter? Dat kan!

Wie uren achter een scherm spendeert, wordt blootgesteld aan blauw licht. Dit kan je dag-en-nachtritme stevig verstoren, waardoor je moeilijker inslaapt. Daarom kunnen we een blauwlichtfilter op je bril plaatsen. Het blauw licht wordt geneutraliseerd, zodat jij ’s nachts moeiteloos naar dromenland vertrekt. Als kers op de taart rusten we je computerbril uit met een ontspiegelingslaag. Je glazen worden onder hoge druk bekleed met een laagje diamantstof, om storende reflecties te vermijden. Jouw gebruiksgemak staat steeds op één!

Hebben je ogen baat bij een computerbril op sterkte? Kom gerust bij ons langs! Na een precieze oogmeting matchen we je met de juiste beeldschermbril.