Beat de herfstblues met een lichttherapiebril

17/10/2022

De herfst is in het land en dat merk je misschien aan je gemoed. Raak je ’s ochtends maar moeilijk uit bed? Staat je energiepeil op een laag pitje? Ben je sneller moe of is je slaapritme in de war? Met de grensverleggende lichttherapiebril van Luminette reikt optiek Vivantia een effectieve oplossing aan.

luminette lichttherapiebril

Wat is een lichttherapiebril?

Tijdens lichttherapie word je blootgesteld aan een lamp die wit licht uitstraalt met een sterke intensiteit. Het zonlicht wordt nagebootst, wat de concentratie melatonine in het bloed verlaagt. Zo verhelpt de behandeling herfst- en winterblues en slaapproblemen. De Luminette-lichttherapiebril, die ontwikkeld werd na vier jaar grondig onderzoek door de Universiteit van Luik, brengt deze methode tot bij jou thuis. Wanneer je de bril opzet, geeft de blauwlichttechnologie je een significante energieboost en verbetert het je slaapkwaliteit.

luminette lichttherapiebril

De voordelen van een lichttherapiebril

Bij klassieke lichttherapie moet je dagelijks plaatsnemen voor de lichttherapielamp. Bij een lichttherapiebril daarentegen kan je tegelijkertijd andere taken uitvoeren. De bril hindert het zicht namelijk op geen enkele manier. Bovendien is een lichttherapiebril bijzonder licht op de neus en makkelijk te combineren met je eigen optische bril: je draagt hem er simpelweg bovenop. Voor het beste resultaat gebruik je de lichttherapiebril eenmaal per dag. Bijvoorbeeld om de namiddagtipje voor te komen gebruik je de lichttherapiebril idealiter ’s ochtends, en dat gedurende een 20-30 minuten. De eerste effecten zijn merkbaar na vier tot zes dagen.

Hoe gebruik je een lichttherapiebril?

Je activeert de lichttherapiebril eenvoudig met de aan-uitknop. Daarna plaats je de bril op je neus. Check zeker dat het blauwe licht goed in je ogen terechtkomt. Nadien selecteer je de gewenste intensiteit. Hoe lager de intensiteit, hoe langer je de lichttherapiebril moet dragen voor het gewenste effect. Wanneer de bril drie keer knippert, is je sessie afgelopen en wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld.

De kostprijs voor de lichttherapiebril is €229. CM-leden genieten van 10% ledenkorting.