Reservebril: De must-have voor ontspannen autoreizen

03/06/2023

Staat er binnenkort een autovakantie op je planning? Draag je een bril of lenzen? Vergeet dan zeker één ding niet mee te pakken: een reservebril. Want als bril- of lensdrager achter het stuur, is het slim een plan B te hebben. Maar is een reservebril verplicht en is het duur? Optiek Vivantia geeft uitleg voor een stressvrije vakantie.

Lees meer

Welke lenzenvloeistof moet je kiezen voor je lensonderhoud?

13/03/2023

Zitten je lenzen niet goed? Last van rode of droge ogen? De juiste lensvloeistof maakt een wereld van verschil. Of je nu vormvaste of zachte lenzen draagt, je hebt als lensdrager tal van lensvloeistoffen om uit te kiezen. Optiek Vivantia maakt je vertrouwd met de verschillende mogelijkheden.

Lees meer

Scherp op de piste, de voordelen van een skibril en de beste skibril kiezen

06/02/2023

Vertrek je op skireis met vrienden of familie? Dan voorzie je naast een stevige winterjas best ook een snowboardbril of skibril. Hiermee zijn je ogen optimaal beschermd tegen de felle zon en vriezende koude. Maar waarom is een skibril beter dan een zonnebril, wat is de beste skibril en welke opties zijn er voor brildragers? Je vindt de antwoorden in deze blog.

Lees meer

Iris foto event

18/01/2023

Kom je op vrijdag 10 februari naar onze winkel in Scherpenheuvel om je oogmeting te reserveren, dan krijg je een speciaal 'optisch cadeau' in de vorm van een foto van jouw persoonlijke unieke iris meteen mee naar huis.

Lees meer

Schenk een cadeaubon tijdens de feestdagen

06/12/2022

De gezelligste tijd van het jaar komt steeds dichterbij. Vrolijke kerstdeuntjes, honderden lichtjes en natuurlijk … een bonte verzameling geschenkjes onder de boom. Ben je op de uitkijk naar een origineel kerstcadeau? Een Vivantia-cadeaubon is gegarandeerd een schot in de roos! In onze optiekzaak is er voor elk wat wils. Jouw familielid of vriend(in) kiest in alle rust een presentje uit. Van een mooie bril, over een hippe zonnebril, tot passende lenzen.

Lees meer

Beat de herfstblues met een lichttherapiebril

17/10/2022

De herfst is in het land en dat merk je misschien aan je gemoed. Raak je ’s ochtends maar moeilijk uit bed? Staat je energiepeil op een laag pitje? Ben je sneller moe of is je slaapritme in de war? Met de grensverleggende lichttherapiebril van Luminette reikt optiek Vivantia een effectieve oplossing aan.

Lees meer

Week van het zien 2022

05/10/2022

Kom langs voor een gratis oogscreening tijdens de Week van het Zien van 8 tot 15 oktober 2022. Merk je dat je ogen traag maar zeker achteruitgaan? Draag je je huidige brilglazen langer dan twee jaar? Dan wend je je best tot je opticien voor een objectieve oogtest. En we hebben goed nieuws, want tijdens de Week van het Zien (8 - 15 oktober 2021) kan je terecht bij Vivantia voor een gratis screening, die jouw oogsterkte in kaart brengt.

Lees meer

Overzetzonnebrillen - goedkoop en gemakkelijk

09/08/2022

Wie een bril draagt, weet dat hier een prijskaartje aan verbonden is. Maar op zonovergoten dagen kan het licht erg fel zijn en wil je je ogen beschermen. Dan is een zonnebril op sterkte een slimme oplossing. Het nadeel? Ook dit vraagt om een investering. Daarom biedt een Invu Easyfit overzetzonnebril een goed(koop) alternatief. Wij gidsen je graag richting het juiste model!

Lees meer

Scherper zicht dan ooit dankzij de DNEye-scanner

04/07/2022

De DNEye-scanner brengt jouw oogprofiel in kaart tijdens een precieze 3D-oogmeting. Kom langs bij Vivantia Scherpenheuvel voor je gratis oogtest en brilglazen op maat. >>

Lees meer

Nederlands Contactlens Congres

28/06/2022

Evelien, Sofie en Anni hebben deelgenomen aan Nederlands Contactlens Congres - een tweedaags congres waar educatie, innovatie, nieuws en ontwikkelingen en netwerken centraal staan. De belangrijkste thema's in 2022 zijn: #myopiacontrole, #daglenzen #maatwerklenzen en ook #compliance blijft cruciaal. We staan vandaag terug in de winkel vol ideeën en enthousiasme - alles voor de beste #zorg van jouw #ogen!

Lees meer

Daglenzen of maandlenzen: wat zijn de verschillen?

30/05/2022

Als lenzendrager heb je de keuze uit een breed assortiment. De meeste mensen kiezen voor daglenzen of maandlenzen. Wat zijn de voornaamste verschillen? En waarom komt de combinatie soms goed van pas, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie vertrekt? Dat vertellen we je in deze blog!

Lees meer

Glas in de kijker: MiYOSMART-brillenglazen

15/04/2022

Progressieve myopie bij kinderen kan op latere leeftijd ernstige oogziektes veroorzaken. De MiYOSMART-brillenglazen remmen bijziendheid doeltreffend af. >>

Lees meer

Glas in de kijker: SYNC III

01/02/2022

Wie dagelijks vele uren achter een computerscherm spendeert, kan last krijgen van digitale oogstress. Vind je het steeds moeilijker om op korte afstand te lezen? Heb je geregeld hoofdpijn, vermoeide ogen of een wazig zicht? Kom bij Vivantia langs voor een oogmeting en profiteer van de Sync III brillenglazen die jouw zicht weer scherpstellen.

Lees meer

Zalige kerst en gelukkig 2022

24/12/2021

Het ganse Vivantia-team wenst je fijne feestdagen, een gezond nieuwjaar en een uitstekend zicht voor 2022!

Lees meer

Terugbetaling van je bril of lenzen: de mogelijkheden op een rij

07/12/2021

Heb je een oogafwijking? Meestal heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling van je bril of lenzen. Maar de regelgeving rond tegemoetkomingen is allesbehalve eenvoudig. De bedragen zijn uiteenlopend en ook je ziekenfonds speelt een rol. Vivantia helpt je om door de bomen het bos te zien!

Lees meer

Anti-fog voor brillen

03/11/2021

De koude winterperiode staat voor de deur, de COVID-maatregelen zijn weer aangescherpt waardoor mondmaskers opnieuw meer worden gedragen & onze bril dampt sneller en sneller aan. Condensatie op glazen is erg lastig, en in sommige omstandigheden zelfs gevaarlijk! Daarom bieden we je graag het ideale hulpmiddel aan: NANO MAGIC, de anti fog safety kit. Nano Magic anti fog kit bestaat uit olieachtige vloeistof en een speciale microvezeldoek. Het gebruik is eenvoudig: Schud het flesje. Breng een druppel aan op elk glas. Verdeel vloeistof gelijkmatig over de lens. Blink de glazen op met de bijgeleverde microvezeldoek. Tot 300 gebruiksbeurten uit één setje. Prijs: €18

Lees meer

Kom langs voor een gratis oogtest tijdens de Week van het Zien

04/10/2021

Merk je dat je ogen traag maar zeker achteruitgaan? Draag je je huidige brilglazen langer dan twee jaar? Dan wend je je best tot je opticien voor een objectieve oogtest. En we hebben goed nieuws, want tijdens de Week van het Zien (9 - 16 oktober 2021) kan je terecht bij Vivantia voor een gratis oogmeting, die jouw oogsterkte in kaart brengt.

Lees meer

Myopiecontrole

30/09/2021

Myopiecontrole, een must op jonge leeftijd. Neemt de bijziendheid van je kind snel toe? Grijp niet enkel naar sterkere brilglazen, maar zet ook in op myopiecontrole. Vivantia legt uit waarom.

Lees meer

Outlet brillen all-in

11/07/2021

Vanaf nu kan je bij Vivantia terecht voor een ruime selectie outlet brillen met een betaalbaar prijsetiket. Deze goedkope brillen voldoen aan alle basisregels, waardoor je blindelings op je montuur en brilglazen kan vertrouwen. Ideaal voor wie graag van model wisselt, of een reserve-exemplaar in huis wil halen.Goedkope bril kopen. Ben je op zoek naar een goedkope bril? Of wil je een tweede bril kopen voor een zacht prijsje? Je hoeft er geen honderden euro’s tegenaan te gooien om te genieten van een scherp zicht. Vanaf nu kan je bij Vivantia terecht voor een ruime selectie outlet brillen met een betaalbaar prijsetiket. Deze goedkope brillen voldoen aan alle basisregels, waardoor je blindelings op je montuur en brilglazen kan vertrouwen. Ideaal voor wie graag van model wisselt, of een reserve-exemplaar in huis wil halen. Kwalitatieve outlet brillen bij Vivantia. De permanente stockverkoop loopt in alle Vivantia-optiekzaken (Leuven, Tienen en Scherpenheuvel). Onze stijlvolle outlet brillen hebben een montuur van minstens twee jaar oud, maar dat doet niets af aan de kwaliteit. We matchen je met een mooi model en werken af met verdunde, ontspiegelde glazen. Zo heb jij een goedkope bril op sterkte, waar je jarenlang plezier van hebt. Voor amper € 99 schaf je al een unifocale bril aan. Nood aan een multifocale bril? Daarvoor rekenen we maar € 249 aan. Spring zeker binnen in onze winkel, want het aanbod outlet brillen verandert voortdurend!

Lees meer

Hoe vind je de zonnebril die bij jou past?

21/06/2021

Een zonnebril is essentieel om je ogen te beschermen. Trendy montuur of gepolariseerde glazen? Vivantia begeleidt je naar de juiste zonnebril.

Lees meer

De kracht van de computerbril

10/05/2021

We brengen meer tijd dan ooit achter onze pc door. Maar staren naar een scherm, is voor veel mensen geen evidentie. Gelukkig biedt een computerbril een pasklare oplossing! Een haarscherp zicht, een betere zithouding, een slimme blauwlichtfilter … Redenen in overvloed om jouw exemplaar aan te schaffen.

Lees meer

Corning medische filterglazen

19/02/2021

In tegenstelling tot zonneglazen, die zoveel mogelijk van alle licht tegenhouden, doet het medisch filterglas van Corning net het omgekeerde. Het CPF glas laat zoveel mogelijk bruikbaar, onschadelijk licht door, en zal héél precies het schadelijk licht filteren. Het CPF glas helpt bij veel oogziekten: glaucoom, aniridie, albinisme, nervus opticus atrofie... Ook personen die lijden aan cataract of macula degeneratie waarderen de fotochromatische en filterende eigenschappen.

Lees meer

De nieuwste daglens op de markt

15/01/2021

Leef je uit met Precision1 en zie wat er gebeurt. Zodra je de smaak te pakken krijgt (metaforisch en in je ogen) van deze PRECISION1 contactlenzen, gaat er een wereld voor je open. Een wereld vol comfort en vrijheid. Zorg dat je tijd vrijmaakt in je agenda. Je gaat het druk krijgen met alle nieuwe uitdagingen. Zien is geloven. Haarscherp zicht | Langdurig comfort | Gemakkelijk in gebruik De PRECISION1 contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die alles uit het leven willen halen en het heerlijke leven met contactlenzen willen omarmen. Alcon gebruikt Smartsurface-technologie in hun PRECISION1 contactlenzen. Een flinterdunne, hoogwaardige vochtlaag aan het oppervlak van de lens die meer dan 80% water bevat. Wat betekent dit? Het betekent langdurig comfort en haarscherp zicht. Uitzonderlijke moderne wetenschap! Laat het niet te lang duren voordat je de WOW-factor ontdekt met PRECISION1 contactlenzen. Ervaar hoe gemakkelijk ze te hanteren zijn! Waar wacht je nog op?

Lees meer

Fijne feestdagen!

22/12/2020

Warme feestdagen en een hoopvol 2021! 2020 was voor ieder van ons een ongewoon jaar vol uitdagingen. Vooreerst hopen we bij Vivantia dat zowel jij als je naasten in goede gezondheid zijn. Graag willen we je van harte bedanken voor het vertrouwen dat je in ons stelde tijdens deze uitdagende periode. Moge dit kerstseizoen je dichter bij al diegenen brengen die je in je hart koestert. We wensen jou en je familie alvast fijne feestdagen toe en bovenal een goede gezondheid.

Lees meer

Week van het zien 2020

30/09/2020

Draag zorg voor je zicht. Van 3 tot 10 oktober ek. organiseert de Algemene Opticiens- en Optometristenbond van België (APOOB) voor de 16de maal de “Week van het Zien” en Optiek Vivantia doet mee. De “Week van het Zien” is een initiatief van de WCO, World Council of Optometry, in samenwerking met de WGO, Wereldgezondheidsorganisatie. Aarzel dus niet en breng tijdens deze Week van het Zien een vrijblijvend bezoekje voor een ogentest en advies. Deze test evalueert uw zicht, niet de gezondheid uw ogen, dit domein is voorbehouden aan de oogarts. Voor oogscreenings werken we uitsluitend op afspraak – maak jouw afspraak gemakkelijk online of neem met ons telefonisch contact op.

Lees meer

Back to School

01/09/2020

September - dé tijd van het jaar om aan de kinderen en de studenten tussen onze klanten te denken. Graag willen we een duwtje in de rug geven voor een schitterende start van het schooljaar. Dit jaar hebben we een drievoudige actie uitgewerkt. Ravotbril aan 60€. Omdat spelen een basisrecht is. Een volledige bril op sterkte voor een vaste prijs van 60€. Ideaal als tweede bril voor ruige kids of als extra voor onvoorziene omstandigheden. Deze actie is interessant als je al een recente bril hebt en geen tijd om naar de oogarts te gaan. We maken een reservebril met je bestaande sterkte. Kom langs en ontdek ons aanbod van speciaal geselecteerde brillen. De mogelijke sterktes voor deze ravotbril zijn van +6.00 tot -6.00, met een cilinder van tot -3.00 dioptrie. Actie beschikbaar voor kinderen tot en met 16 jaar. -20% op een nieuwe bril. Het nieuwe schooljaar beginnen met een nieuwe bril op je neus! Bij ons vind je de nieuwste trends waar je mee kan showen bij je vrienden en vriendinnen. Bij aankoop van een volledige bril (montuur + glazen) krijg je nu 20% korting. Actie geldig voor schoolgaande kinderen en studenten tot de leeftijd van 25 jaar op vertoon van studentenkaart. -15% op contactlenzen. Ben je niet ouder dan 25 jaar en studeer je nog? Dan kan je genieten van -15% korting bovenop onze scherpe contactlens prijzen. Actie geldig ook op contactlensproducten. Actie is geldig van 1 t.e.m. 30 september 2020. Actie onder voorwaarden, meer info in de winkel.

Lees meer

Contactlenzen online shop

21/06/2020

Al gezien? Vivantia pronkt met onlinewinkel voor contactlenzen!. Bestel je vertrouwde contactlenzen gemakkelijk online. Levering aan huis of gratis afhalen in een van onze winkels . We blijven je bijstaan met persoonlijk advies en service. Lenscontrole nodig? Maak een afspraak.. Om het gemakkelijk voor je te maken!

Lees meer

Stappenplan dagelijks contactlensonderhoud

16/06/2020

Hoe lenzen reinigen? We zetten de belangrijkste stappen bij dagelijks contactlensonderhoud op een rij:. ____________ Contactlenzen uitnemen. Was altijd eerst je handen met water en zeep.. Haal de lens uit je oog en leg hem op je handpalm.. Druppel een beetje lenzenvloeistof op de lens en wrijf zachtjes met je wijsvinger.. Spoel je lens af met schone lenzenvloeistof.. Zet de lens in de lenshouder en voeg voldoende propere vloeistof bij de lens.. Sluit de lenshouder.. Herhaal voor het tweede oog.. . ____________ Bij contactlenzen indoen. Was altijd eerst je handen met water en zeep.. Spoel je contactlens met schone lenzenvloeistof.. Zet de lens op je oog.. Herhaal voor het tweede oog.. Gooi alle gebruikte contactlensvloeistof van de lenshouder weg.. Droog je lenshouder af met een pluisvrije, propere doek.. Laat je lenshouder overdag drogen, zonder dop en omgekeerd op een schone, droge plaats... . Zoals altijd is je oogspecialist je beste bron van informatie en hulp. Volg altijd zijn of haar advies. Respecteer ook de instructies die bij je lenzen zijn meegeleverd, en de aanwijzingen bij je lenzenvloeistof. Want de bedoeling is dat je ogen in topconditie blijven!

Lees meer

Focus op jouw zicht

31/05/2020

Vivantia in focus - een publireportage over Optiek Vivantia in De Zondag.

Lees meer

Slaap op beide oren ...

04/05/2020

... dankzij onze Glasheldere Brilgarantie. Garantie nieuwe bril Een nieuwe bril kopen bij Optiek Vivantia? Dan kan je gerust zijn. Boven op de wettelijke garantie geven we je extra garantie op je brilmontuur en brillenglazen. Brilreparatie We voeren in ons atelier zelf kleine herstellingen en reparaties uit. Heb je schade aan je bril die zo te rechten is? Dan doen we het direct. Heb je iets meegemaakt waarvoor het noodzakelijk is dat er een onderdeel of nieuwe glazen besteld worden? Doe een beroep op onze glasheldere brilgarantie. Wat kost een brilverzekering? Bij Optiek Vivantia is je extra Glasheldere Brilgarantie volledig gratis. Wij hebben ons eigen systeem uitgewerkt dat verdergaat dan enkel fabricagefouten. Gedurende twee jaar ben je verzekerd tegen allerlei tegenslagen tijdens het dragen van je bril. Bril kapot of stuk Een ongeluk zit dikwijls in een klein hoekje. Stel je maar eens voor: je hebt je bril maar één maand en je merkt plots een dikke kras in je glas. Of je bril ligt ‘veilig’ op tafel en opeens zie je je bril in de mand van je hond! Je zou voor minder triest worden. Niet bij ons dus. Wij vervangen het glas en/of montuur met een korting tot 80 %. Is mijn bril verzekerd bij verlies en diefstal? Ja, hoor! Zelfs tegen verlies of diefstal ben je verzekerd. Stel, je laat je bril ergens liggen en bent hem voorgoed kwijt. Geen nood! Wij dekken tot 60 % van de kosten. Wil je 100 % zekerheid? Dan is onze Glasheldere Brilgarantie voor ongewild veroorzaakte schade de beste optie! Bij aankoop van een nieuwe bril geeft Optiek Vivantia je een inclusieve verzekering tegen eigen schade, verlies of diefstal. . Tot één jaar na aankoop. Tot twee jaar na aankoop of bij een tweede vervanging. Op de initiële prijs bij schade. 80% korting. 50% korting. Op de initiële prijs in geval van verlies of diefstal na voorlegging van een politieattest . 60% korting. 30% korting. Maximaal twee vervangingen zijn in deze procedure inbegrepen. Alle voorwaarden in de winkels.

Lees meer

Vivantia 2.0

24/04/2020

Viva Vivantia! Nieuwe vlag dekt nieuwe lading. Merknaam Vivantia exclusief gebruikt voor onze drie optiekwinkels. De merknaam Vivantia was meer dan 20 jaar lang synoniem met een ruim aanbod aan sociale diensten die we samen met vzw Het Volk en het Christelijk Ziekenfonds Leuven aanboden. Vivantia beheerde elf apotheken, vier optieken, dertien hoorcentra, vier thuiszorgwinkels en één ZorgExpo. In 2019 nam het management de beslissing om de naam Vivantia exclusief te gaan gebruiken voor onze optiekwinkels. Onze huisstijl: fris en modern Om de veranderingen in goede banen te leiden, hebben we voor een goed doordachte rebranding met bijpassende communicatiecampagne gekozen. De brandbuilders Liswood & Tache hebben voor ons een frisse en moderne huisstijl ontwikkeld met een tof logo en een gebruiksvriendelijke website. De website geeft een duidelijk overzicht van al onze producten en diensten. Dit dynamische communicatieconcept is dankzij zeven key visuals het hele jaar door aanwezig en verwijst naar specifieke gebeurtenissen en periodes. Dankzij deze rebranding kunnen we ons nu op een nieuwe en eigentijdse manier presenteren. Teamwork! Bij deze rebranding hebben we al onze medewerkers van de drie optiekwinkels in Leuven, Scherpenheuvel en Tienen betrokken. Daardoor herken je duidelijk onze identiteit en aanpak terug in de nieuwe stijl. Bovendien heeft dit proces ons ook als team een sterke boost gegeven. We zijn heel enthousiast over het eindresultaat en pakken er graag met veel trots mee uit! Jouw zicht onze focus We willen vooral bereiken dat je in Vivantia een partner ziet die je het juiste visuele hulpmiddel aanreikt om van alle mooie en belangrijke momenten in het leven volop te kunnen genieten.

Lees meer

Verzorging, reiniging en onderhoud van je lenzen

Contactlenzen zijn heel precieze medische hulpmiddelen die kwetsbaar zijn. Het is daarom belangrijk dat je ze met de juiste zorg behandelt. Hoe doe je dat? Contactlenzen vervangen?. Draag je lenzen altijd volgens het schema dat je oogspecialist heeft voorgeschreven.Het is slecht voor je lenzen en je ogen als je ze langer dan voorgeschreven draagt. Een maandlens moet je dus 30 dagen na het openen van de verpakking weggooien. Een daglens is voor eenmalig gebruik. Vermijd scheurtjes in je lenzen. Wanneer je je lenzen vastpakt, knijp er dan niet in. Draag op dat moment geen sieraden en let op met je vingernagels! Ze kunnen scheuren veroorzaken. Heb je je lens toch beschadigd? Gooi hem dan meteen in de vuilbak. Gebruik altijd schone lenzenvloeistof, geen water!. Je mag lenzenvloeistof nooit hergebruiken. Door je lenzen te reinigen met propere lenzenvloeistof, vermijd je dat bacteriën en andere besmettingsbronnen op je lenzen terechtkomen. Contactlenzen en water zijn geen goede combinatie. Drinkwater is niet steriel, bevat veel onzuiverheden en is daardoor niet geschikt om je lenzen te reinigen. Daarom mag je contactlenzen niet in water bewaren. Ook speeksel is een absolute no go! Wrijven en afspoelen. Uit onderzoek blijkt dat dat wrijven nog steeds de beste manier is om je lenzen schoon te houden. Wrijf zachtjes op je lenzen nadat je ze uitgenomen hebt. Spoel ze af met schone lenzenvloeistof, in lijn met de instructies. Ook bij verzorgingssystemen waarbij je niet hoeft te wrijven, mag je deze techniek toch toepassen. Peroxidevloeistof. Als je lenzenvloeistof met peroxide gebruikt, volg je altijd de instructies en lees je de waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen op de fles of doos. Druppel een oplossing met peroxide nooit direct in je oog. Zelfs bij gebruik van een peroxidevloeistof wordt schoonwrijven van de lens bij het uitnemen geadviseerd. Dat doe je best met een steriele zoutoplossing. Spoel je lensetui na elk gebruik met lenzenvloeistof. Laat het doosje zonder dop en omgekeerd op een schone, droge plek drogen wanneer je je lenzen draagt. Een Amerikaanse optometristenvereniging adviseert om een lensetui elke twee maanden te vervangen. Contactlenzen en zwemmen of douchen. Contactlenzen zijn kleine sponsjes. In het lensmateriaal zijn er microscopische gaatjes om zuurstof en tranen door de lens te laten. In dat sponsachtige materiaal kunnen micro-organismen, die in kraan- en zwembadwater aanwezig zijn, binnendringen. In de lens gaan ze vervolgens groeien. Daarom is het verboden om met contactlenzen te zwemmen en te douchen. Het enige alternatief zijn daglenzen die je na het zwemmen weggooit.

Lees meer