Corona update

25/03/2021

Wij blijven OPEN. In Vivantia Leuven werken we achter een gesloten deur, enkel op afspraak. In Vivantia Scherpenheuvel en Tienen werken we het liefst op afspraak. Maximum 2 bubbels, met maximum 2 personen in een bubbel. We zetten - zoals steeds - maximaal in op jouw en onze veiligheid. Het spreekt voor zich dat een winkelbezoek enkel kan gebeuren met respect voor afstand, hygiëne en bescherming: We werken enkel op afspraak, met gesloten deur.. Blijf thuis als je je ziek voelt.. Handen grondig wassen en/of ontsmetten met alcoholgel (zowel cliënt als professional).. Mondmaskers verplicht voor cliënten en professionals.. Wij ontsmetten alle brillen, optometrische toestellen en oppervlaktes.. Enkel elektronische betaling.. Maak je afspraak online of bel ons. Twijfel niet om al je vragen via e-mail te stellen. Contactlenzen kan je online bestellen. De collectie monturen kan je hier bekijken.
Lees meer

Corning medische filterglazen

19/02/2021

In tegenstelling tot zonneglazen, die zoveel mogelijk van alle licht tegenhouden, doet het medisch filterglas van Corning net het omgekeerde. Het CPF glas laat zoveel mogelijk bruikbaar, onschadelijk licht door, en zal héél precies het schadelijk licht filteren. Het CPF glas helpt bij veel oogziekten: glaucoom, aniridie, albinisme, nervus opticus atrofie... Ook personen die lijden aan cataract of macula degeneratie waarderen de fotochromatische en filterende eigenschappen.
Lees meer

De nieuwste daglens op de markt

15/01/2021

Leef je uit met Precision1 en zie wat er gebeurt. Zodra je de smaak te pakken krijgt (metaforisch en in je ogen) van deze PRECISION1 contactlenzen, gaat er een wereld voor je open. Een wereld vol comfort en vrijheid. Zorg dat je tijd vrijmaakt in je agenda. Je gaat het druk krijgen met alle nieuwe uitdagingen. Zien is geloven. Haarscherp zicht | Langdurig comfort | Gemakkelijk in gebruik De PRECISION1 contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die alles uit het leven willen halen en het heerlijke leven met contactlenzen willen omarmen. Alcon gebruikt Smartsurface-technologie in hun PRECISION1 contactlenzen. Een flinterdunne, hoogwaardige vochtlaag aan het oppervlak van de lens die meer dan 80% water bevat. Wat betekent dit? Het betekent langdurig comfort en haarscherp zicht. Uitzonderlijke moderne wetenschap! Laat het niet te lang duren voordat je de WOW-factor ontdekt met PRECISION1 contactlenzen. Ervaar hoe gemakkelijk ze te hanteren zijn! Waar wacht je nog op?
Lees meer

Fijne feestdagen!

22/12/2020

Warme feestdagen en een hoopvol 2021! 2020 was voor ieder van ons een ongewoon jaar vol uitdagingen. Vooreerst hopen we bij Vivantia dat zowel jij als je naasten in goede gezondheid zijn. Graag willen we je van harte bedanken voor het vertrouwen dat je in ons stelde tijdens deze uitdagende periode. Moge dit kerstseizoen je dichter bij al diegenen brengen die je in je hart koestert. We wensen jou en je familie alvast fijne feestdagen toe en bovenal een goede gezondheid.
Lees meer

Cadeaubon in Visie

03/12/2020

In de Visie van CM van 3 december 2020 vind je een kortingsbon van €15. Deze geldt op alle aankopen met minimumbedrag van €99 en is cumuleerbaar met je ledenkorting van 10%. Hou je brievenbus in het oog! ;) *Bon geldig t.e.m. 31 december 2020, voorwaarden in de winkel.
Lees meer

Week van het zien 2020

30/09/2020

Draag zorg voor je zicht. Van 3 tot 10 oktober ek. organiseert de Algemene Opticiens- en Optometristenbond van België (APOOB) voor de 16de maal de “Week van het Zien” en Optiek Vivantia doet mee. De “Week van het Zien” is een initiatief van de WCO, World Council of Optometry, in samenwerking met de WGO, Wereldgezondheidsorganisatie. Aarzel dus niet en breng tijdens deze Week van het Zien een vrijblijvend bezoekje voor een ogentest en advies. Deze test evalueert uw zicht, niet de gezondheid uw ogen, dit domein is voorbehouden aan de oogarts. Voor oogscreenings werken we uitsluitend op afspraak – maak jouw afspraak gemakkelijk online of neem met ons telefonisch contact op.
Lees meer

Back to School

01/09/2020

September - dé tijd van het jaar om aan de kinderen en de studenten tussen onze klanten te denken. Graag willen we een duwtje in de rug geven voor een schitterende start van het schooljaar. Dit jaar hebben we een drievoudige actie uitgewerkt. Ravotbril aan 60€. Omdat spelen een basisrecht is. Een volledige bril op sterkte voor een vaste prijs van 60€. Ideaal als tweede bril voor ruige kids of als extra voor onvoorziene omstandigheden. Deze actie is interessant als je al een recente bril hebt en geen tijd om naar de oogarts te gaan. We maken een reservebril met je bestaande sterkte. Kom langs en ontdek ons aanbod van speciaal geselecteerde brillen. De mogelijke sterktes voor deze ravotbril zijn van +6.00 tot -6.00, met een cilinder van tot -3.00 dioptrie. Actie beschikbaar voor kinderen tot en met 16 jaar. -20% op een nieuwe bril. Het nieuwe schooljaar beginnen met een nieuwe bril op je neus! Bij ons vind je de nieuwste trends waar je mee kan showen bij je vrienden en vriendinnen. Bij aankoop van een volledige bril (montuur + glazen) krijg je nu 20% korting. Actie geldig voor schoolgaande kinderen en studenten tot de leeftijd van 25 jaar op vertoon van studentenkaart. -15% op contactlenzen. Ben je niet ouder dan 25 jaar en studeer je nog? Dan kan je genieten van -15% korting bovenop onze scherpe contactlens prijzen. Actie geldig ook op contactlensproducten. Actie is geldig van 1 t.e.m. 30 september 2020. Actie onder voorwaarden, meer info in de winkel.
Lees meer

Contactlenzen online shop

21/06/2020

Al gezien? Vivantia pronkt met onlinewinkel voor contactlenzen!. Bestel je vertrouwde contactlenzen gemakkelijk online. Levering aan huis of gratis afhalen in een van onze winkels . We blijven je bijstaan met persoonlijk advies en service. Lenscontrole nodig? Maak een afspraak.. Om het gemakkelijk voor je te maken!
Lees meer

Focus op jouw zicht

31/05/2020

Vivantia in focus - een publireportage over Optiek Vivantia in De Zondag.
Lees meer

Terug open in stijl! -20% op alles*

25/05/2020

Actie verlopen. Bedankt Topklanten! Bedankt Topteams! Actie geldig van 25 mei t.e.m. 22 juni 2020. Met een nieuwe look de zomer in! 20% korting* op brillen, zonnebrillen, contactlenzen... We zijn heel blij om jullie na de lange coronasluiting terug te mogen ontvangen in onze winkels in Leuven, Tienen en Scherpenheuvel. En we openen terug in stijl: een frisse en moderne huisstijl met een tof logo en een catchy slogan! Onze nieuwe gebruiksvriendelijke website geeft je een duidelijk overzicht van al onze producten en diensten. Dat mag gevierd worden! *Korting niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen. Voorwaarden in de winkel.
Lees meer

Verzorging, reiniging en onderhoud van je lenzen

Contactlenzen zijn heel precieze medische hulpmiddelen die kwetsbaar zijn. Het is daarom belangrijk dat je ze met de juiste zorg behandelt. Hoe doe je dat? Wanneer contactlenzen vervangen?. Draag je lenzen altijd volgens het schema dat je oogspecialist heeft voorgeschreven.Het is slecht voor je lenzen en ogen als je ze langer dan voorgeschreven draagt. Een maandlens moet je dus 30 dagen na openen van de verpakking weggooien. Een daglens is voor eenmalig gebruik. Wees er voorzichtig mee! Zachte wegwerplenzen kunnen scheuren. Als dat gebeurt, gooi de lens dan weg. Wanneer je je lenzen vastpakt, knijp er dan niet in. Draag op dat moment geen dingen zoals sieraden en let op met je vingernagels! Ze kunnen scheuren veroorzaken. Gebruik altijd schone lenzenvloeistof, geen water!. Hergebruik nooit lenzenvloeistof. En gebruik absoluut nooit speeksel. Als je alleen schone lenzenvloeistof gebruikt, vermijd je dat bacteriën en andere besmettingsbronnen op je lenzen terechtkomen. Contactlenzen en water zijn geen goede combinatie. Drinkwater is niet steriel, bevat veel onzuiverheden en is daardoor niet geschikt voor reiniging van je contactlenzen. Contactlenzen mag je niet in water bewaren. Wrijven en afspoelen. Doe dat ook bij verzorgingssystemen waarbij je zogenaamd niet hoeft te wrijven. Uit onderzoek blijkt dat dat nog steeds de beste manier is om je lenzen schoon te houden. Wrijf zachtjes op je lenzen nadat je ze uitgenomen hebt. Spoel ze af met schone lenzenvloeistof. Volg de instructies op de bijsluiter van de lenzenvloeistof. Peroxidevloeistof. Als je een lenzenvloeistof op basis van peroxide gebruikt, volg je altijd de instructies en lees je de waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen op de fles of doos. Druppel een oplossing met peroxide nooit direct in je oog. Zelfs bij gebruik van een peroxidevloeistof wordt schoonwrijven van de lens bij het uitnemen geadviseerd. Dat doe je dan best met een steriele zoutoplossing. Spoel je lensetui na elk gebruik met lenzenvloeistof. Laat het doosje zonder dop en omgekeerd op een schone, droge plek drogen wanneer je je lenzen in hebt. Een Amerikaanse optometristenvereniging adviseert om een lensetui elke twee maanden te vervangen. Contactlenzen en zwemmen of douchen. Contactlenzen zijn kleine sponsjes. In het lensmateriaal zijn er microscopische gaatjes om zuurstof en tranen door de lens te laten. In dat sponsachtige materiaal kunnen micro-organismen die in kraan- en zwembadwater in grote aantallen aanwezig zijn, binnendringen. In de lens gaan ze dan groeien. Daarom is het verboden om met contactlenzen te zwemmen en te douchen. Het enige alternatief zijn daglenzen die je na het zwemmen weggooit.
Lees meer

Stappenplan dagelijks contactlensonderhoud

Hoe contactlenzen schoonmaken? We zetten de belangrijkste stappen bij dagelijks contactlensonderhoud op een rij:. ____________ Contactlenzen uitnemen. Altijd eerst handen wassen met water en zeep.. Contactlens uit één oog halen en op een handpalm leggen.. Een aantal druppels contactlensvloeistof op de lens doen en de lens met de wijsvinger zachtjes rondwrijven.. Je lens afspoelen met schone lenzenvloeistof.. De lens in de lenshouder zetten en de houder met voldoende schone vloeistof vullen.. De lenshouder sluiten.. Herhaal voor het tweede oog.. . ____________ Contactlenzen indoen. Altijd eerst handen wassen met water en zeep.. Contactlens met schone lenzenvloeistof spoelen.. Lens op het oog zetten.. Herhaal voor het tweede oog.. Álle gebruikte contactlensvloeistof van de lenshouder weggooien.. Lenshouder met een pluisvrije propere doek afdrogen.. Lenshouder overdag zonder dop en omgekeerd op een schone, droge plek laten.. . Zoals altijd is je oogspecialist je beste bron van informatie en hulp. Volg altijd zijn of haar instructies, evenals de instructies die bij je lenzen zijn meegeleverd, en de aanwijzingen bij je lenzenvloeistof. Want de bedoeling is dat je ogen in topconditie blijven!
Lees meer

Vivantia 2.0

Viva Vivantia! Nieuwe vlag dekt nieuwe lading. Merknaam Vivantia exclusief gebruikt voor onze drie optiekwinkels. De merknaam Vivantia was meer dan 20 jaar lang synoniem met een ruim aanbod aan sociale diensten die we samen met vzw Het Volk en het Christelijk Ziekenfonds Leuven aanboden. Vivantia beheerde elf apotheken, vier optieken, dertien hoorcentra, vier thuiszorgwinkels en één ZorgExpo. In 2019 nam het management de beslissing om de naam Vivantia exclusief te gaan gebruiken voor onze optiekwinkels. Onze huisstijl: fris en modern Om de veranderingen in goede banen te leiden, hebben we voor een goed doordachte rebranding met bijpassende communicatiecampagne gekozen. De brandbuilders Liswood & Tache hebben voor ons een frisse en moderne huisstijl ontwikkeld met een tof logo en een gebruiksvriendelijke website. De website geeft een duidelijk overzicht van al onze producten en diensten. Dit dynamische communicatieconcept is dankzij zeven key visuals het hele jaar door aanwezig en verwijst naar specifieke gebeurtenissen en periodes. Dankzij deze rebranding kunnen we ons nu op een nieuwe en eigentijdse manier presenteren. Teamwork! Bij deze rebranding hebben we al onze medewerkers van de drie optiekwinkels in Leuven, Scherpenheuvel en Tienen betrokken. Daardoor herken je duidelijk onze identiteit en aanpak terug in de nieuwe stijl. Bovendien heeft dit proces ons ook als team een sterke boost gegeven. We zijn heel enthousiast over het eindresultaat en pakken er graag met veel trots mee uit! Jouw zicht onze focus We willen vooral bereiken dat je in Vivantia een partner ziet die je het juiste visuele hulpmiddel aanreikt om van alle mooie en belangrijke momenten in het leven volop te kunnen genieten.
Lees meer

Slaap op beide oren ...

... dankzij onze Glasheldere Brilgarantie. Garantie nieuwe bril Wanneer je bij Optiek Vivantia een bril koopt, kan je gerust zijn. Bovenop de wettelijke garantie geven we je extra garantie op je brilmontuur en brillenglazen. Brilreparatie We voeren in ons atelier zelf kleine herstellingen en reparaties uit. Heb je schade aan je bril die zo te rechten is, doen we het direct. Heb je iets meegemaakt waarvoor het noodzakelijk is dat er een onderdeel of nieuwe glazen besteld moeten worden, kan je een beroep doen op onze Glasheldere Brilgarantie. Wat kost een brilverzekering? Bij Optiek Vivantia is je extra Glasheldere Brilgarantie volledig gratis. Wij hebben ons eigen systeem uitgewerkt dat verder gaat dan enkel fabricagefouten. Gedurende 2 jaar ben je verzekerd tegen allerhande tegenslag tijdens het dragen van je bril. Bril kapot of stuk Een ongeluk zit dikwijls in een klein hoekje. Stel je maar eens voor: je hebt je bril maar één maand en je merkt plots een dikke kras in je glas. Of je bril ligt ‘veilig’ op tafel en opeens zie je je bril in de mand van je hond! Je zou voor minder triest worden. Niet bij ons dus. Wij vervangen het glas/montuur en dit met een korting tot 80%. Is mijn bril verzekerd bij verlies en diefstal? Ja, hoor! Zelfs tegen verlies of diefstal ben je verzekerd. Stel, je laat je bril ergens liggen…en kwijt bril. Geen nood. Wij dekken tot 60% van de kosten. Wil je 100% zekerheid? Dan is onze “Glasheldere Brilgarantie” voor ongewild veroorzaakte schade de beste optie! Bij aankoop van een nieuwe bril geeft Optiek Vivantia je een inclusieve verzekering tegen eigen schade, verlies of diefstal. . Tot 1 jaar na aankoop. Tot 2 jaar na aankoop of bij een tweede vervanging. Op de initiële prijs bij schade. 80% korting. 50% korting. Op de initiële prijs in geval van verlies of diefstal na voorlegging van een politieattest . 60% korting. 30% korting. Maximaal twee vervangingen zijn in deze procedure inbegrepen. Alle voorwaarden in de winkels.
Lees meer