KINDERBRILLEN

V I V A N T I A

unifocale brillenglazen om te lezen

Moet je zoon of dochter een bril dragen? Dat vraagt om een slimme en deskundige aanpak. Een kinderbril moet tegen een stootje kunnen. Hij moet stevig of net heel flexibel zijn. Gebeurt er toch een ongelukje? Wij helpen je kind snel weer op weg.

Een oogtest kind vastleggen?

Kinderen en jongeren onder de 18 jaar gaan voor een oogtest best naar de oogarts. Met een voorschrift van de oogarts voorziet de ziekteverzekering bovendien een tussenkomst in de kostprijs van de brillenglazen. Bij vragen hierover kan je steeds contact opnemen met ons of met je ziekenfonds.

We informeren je over de terugbetaling die er is vanuit de verplichte ziekteverzekering en de aanvullende verzekering oogzorg. Onze gediplomeerde opticiens zijn allemaal erkend en geconventioneerd.

kind met blauwe bril en braces

b i j z i e n d h e i d

Myopiecontrole, een must op jonge leeftijd

Is je kind bijziend? Merk je dat de ogen van je zoon of dochter snel verslechteren? Dan stapt hij of zij over naar een sterkere correctie in de brilglazen. Maar daar stoppen de mogelijkheden niet! Door te starten met myopiecontrole, kunnen we de bijziendheid aanzienlijk afremmen. Een interessante piste op lange termijn!

In onze blog geven we een woordje uitleg >>