Contactlenzen,
een dankbaar alternatief.

Onze lensaanpassers begeleiden je in de zoektocht naar een geschikt draagsysteem.

Welke soorten contactlenzen bestaan er?

De contactlenzenmarkt is continu in ontwikkeling. Als oogprofessionals volgen wij deze evoluties op de voet. Tegenwoordig is er veel keuze: contactlenzen met sterkte of zonder sterkte, contactlenzen met kleur of UV filter. Maar welke contactlens is de beste, welke contactlens moet jij kiezen? Tijdens onze consultaties zoeken we een contactlens uit die bij jou het best past.

Daglenzen

Daglenzen zijn de meest hygiënische keuze. Daglenzen worden ook veel gebruikt om te sporten of te zwemmen. Voor een weekendje weg, om op vakantie te gaan of gewoon als reserveset voor in noodgeval. Kies je voor daglenzen, dan haal je elke keer een schoon paar lenzen uit de verpakking. Dus geen gedoe met vloeistoffen en onderhoud. Je hebt steeds een voorraadje in huis. En ook voor kinderen zijn daglenzen een erg handige keuze omwille van het gebruiksgemak!

Maandlenzen

Maandlenzen bieden de ruimste keuze aan correcties en materialen. Onze contactlensspecialisten zoeken voor jou de beste oplossing uit het brede assortiment van alle grote merken. Draag je regelmatig lenzen maar wil je ze ook vaak vervangen? Dan bieden de tweewekelijkse lenzen, lenzen waarmee je twee weken doet, een mooie oplossing. Een keuze voor bewuste hygiëne, meestal gecombineerd met goede UV-bescherming.

Speciale lenzen / lenzen op maat

Hebben je ogen ‘extreem hoge afwijkingen’? Ook dan zijn er nog heel wat mogelijkheden. Zoals de zachte maatlenzen die bestaan uit goed ademende materialen. Bijvoorbeeld torische multifocale lenzen zijn tot nu toe een grote uitdaging geweest voor lensfabrikanten. Met multifocale maatwerk lenzen kunnen we je astigmatisme en presbyopie tegelijk verbeteren.

Multifocale lenzen

Draag je lenzen, maar heb je een vertecorrectie en een nabijcorrectie nodig? Je draagt liever geen leesbril? Dubbelfocus contactlenzen bieden je een uitweg. Met deze lenzen voor presbyopie kan je in de meeste omstandigheden comfortabel kijken en dat  dichtbij en veraf.

Torische contactlenzen

Heb je astigmatisme en wil je lenzen dragen? Geen probleem. Tegenwoordig corrigeren de standaard zachte lenzen cilindersterktes tot  -2.25 D. Met speciale en maatwerk lenzen kunnen we contactlenzen met hoge cilinder aanmeten.

Contactlensonderhoud

Contactlenzen zijn kwetsbare, zeer verfijnde medische hulpmiddelen.  Je moet ze met enige zorg behandelen om er het beste uit te halen.
Lees verder om te weten te komen hoe je je contactlenzen moet verzorgen.

Bijna alle contactlenzen zijn verkrijgbaar
in goed ademend siliconen hydrogelmateriaal voor optimaal draagcomfort en gezonde ogen.

Wist je dat 99% van onze klanten voor zachte lenzen kiest?

Harde lenzen aanpassing met topograaf beelden op de achtergrond en foropter

contactlenzen

Vormstabiele lenzen of zogenaamde harde lenzen

Harde lenzen houden hun vorm en kun je niet dichtplooien. Ze zijn gemaakt van een harde kunststof. Deze lenzen bieden voor specifieke afwijkingen van het hoornvlies een betere oplossing dan zachte lenzen. Ze vereisen een andere aanpak en je hebt iets meer tijd nodig om eraan te wennen dan bij zachte lenzen.