Contactlenzen,
een dankbaar alternatief.

Onze lensaanpassers begeleiden je in de zoektocht naar een geschikt draagsysteem.

v i v a n t i a

Welke soorten lenzen bestaan er?

De contactlenzenmarkt is continu in ontwikkeling. Als opticiens volgen wij deze evoluties op de voet. Tegenwoordig is er veel keuze: multifocale lenzen, torische lenzen, daglenzen, maandlenzen, nachtlenzen, lenzen op sterkte, contactlenzen zonder sterkte, kleurlenzen, lenzen met uv-filter … Wat is de beste oplossing voor jou? Tijdens onze consultaties zoeken we naar de lenzen die het best bij jou passen.

Daglenzen

Daglenzen zijn de meest hygiënische keuze. Ze worden veel gebruikt om te sporten of te zwemmen. Daarnaast zijn ze ideaal voor een weekendje weg, om mee te nemen op vakantie of als reserveset in noodgevallen. Kies je voor daglenzen, dan haal je elke keer een schoon paar lenzen uit de verpakking. Je vermijdt gedoe met vloeistoffen en onderhoud, en  hebt steeds een voorraadje in huis. Ook voor kinderen zijn daglenzen een erg handige keuze omwille van het gebruiksgemak!

Maandlenzen

Maandlenzen bieden de ruimste keuze aan correcties en materialen. Onze contactlensspecialisten zoeken voor jou de beste oplossing uit het brede assortiment van alle grote merken. Draag je regelmatig lenzen, maar wil je ze vaak vervangen? Dan bieden de tweewekelijkse lenzen, lenzen waarmee je twee weken doet, een mooie oplossing. Een keuze voor bewuste hygiëne, meestal gecombineerd met een goede uv-bescherming.

Speciale lenzen / lenzen op maat

Hebben je ogen extreem hoge afwijkingen? Ook dan zijn er nog heel wat mogelijkheden. Zoals de zachte maatwerklenzen die bestaan uit goed ademende materialen. Torische multifocale lenzen zijn hier een goed voorbeeld van, want ze presenteren een oplossing voor ogen met een cilinderafwijking (astigmatisme). Met multifocale maatwerklenzen kunnen we je astigmatisme en ouderdomsverziendheid (presbyopie) tegelijk verbeteren.

Multifocale lenzen

Draag je lenzen, maar heb je een verte- en een nabijcorrectie nodig? Draag je liever geen leesbril? Multifocale lenzen bieden je een uitweg, want ze verenigen beide sterktes in één lens. Zo kan je in de meeste omstandigheden comfortabel kijken, zowel dichtbij als veraf. Vooral mensen ouder dan 40 jaar kiezen vaak voor multifocale lenzen, wanneer het lezen van kleine letters steeds uitdagender wordt.

Torische contactlenzen

Heb je astigmatisme en wil je toch lenzen dragen? Geen probleem. Tegenwoordig corrigeren de standaard zachte lenzen cilindersterktes tot  -2.25 D. Dankzij unieke maatwerklenzen kunnen we contactlenzen met hoge cilinder aanmeten.

Contactlensonderhoud

Contactlenzen zijn kwetsbare, zeer verfijnde medische hulpmiddelen.  Je moet ze met enige zorg behandelen om er het beste uit te halen.
Lees verder om te weten te komen hoe je je contactlenzen moet verzorgen.

Bijna alle contactlenzen zijn verkrijgbaar
in goed ademend siliconen hydrogelmateriaal voor optimaal draagcomfort en gezonde ogen.

Wist je dat 99% van onze klanten voor zachte lenzen kiest?

Harde lenzen aanpassing met topograaf beelden op de achtergrond en foropter

contactlenzen

Vormstabiele lenzen of harde lenzen

Harde lenzen behouden hun vorm en kun je niet dichtplooien. Ze zijn gemaakt van een harde kunststof. Deze lenzen bieden voor specifieke afwijkingen van het hoornvlies een betere oplossing dan zachte lenzen. Harde lenzen vereisen een andere aanpak en je hebt iets meer tijd nodig om eraan te wennen dan bij zachte lenzen.