Voor het eerst lenzen?

Wil je contactlenzen proberen, dan kan je ze bij ons uittesten.

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Jonge vrouw die contactlenzen aanbrengt

Je kan ze bij ons uittesten!

Er is geen betere manier om zelf te ervaren hoe je wereld opentrekt zonder hinderlijk brilmontuur. Het duurt natuurlijk eventjes om aan contactlenzen te wennen, daarom krijg je gratis proeflenzen mee naar huis.

TIP: Wil je lenzen gaan dragen?


Houd dan rekening met een periode van 14 dagen voordat je de ideale lenzenset hebt gevonden, die helemaal bij je ogen past.

Hoe gaan we te werk?
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

  • Eerst en vooral stellen we een aantal vragen over je wensen en levensstijl.

  • Dan bepalen we de afwijking die je ogen hebben aan de hand van een professionele oogtest.

  • Daarna is de topografie van je hoornvlies aan de beurt. Welke kromming heeft het? We bepalen de basiscurve van je contactlens. Elke lens heeft zijn eigen parameters, zoals de doormeter en de binnencurve die de aansluiting op het hoornvlies bepaalt.

  • Vervolgens kijken we na of je ogen op dit moment geschikt zijn om lenzen te dragen. Zijn er geen wondjes, vetbolletjes of andere onregelmatigheden aanwezig op je hoornvlies?

  • Zachte lenzen passen zich gemakkelijk aan de vorm van je oog aan. Kies je voor harde lenzen? Dan is het belangrijk dat de pasvorm perfect is.

  • We analyseren ook je traanfilm. Is die vettig, of net droog en breekt die snel? Hij moet van goede kwaliteit zijn om lenzen te kunnen dragen.

  • Weet alvast dat we niet zomaar nee zeggen op jouw wens om lenzen te dragen. Er is heel veel mogelijk. Bij complexe omstandigheden, zit er wel een bepaald prijskaartje aan vast

Voor het eerst lenzen indoen 
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Hebben we alle informatie verzameld? Kan je lenzen veilig dragen? Dan bestellen wij een eerste paar lenzen voor je. De bestelling neemt ongeveer 3-4 dagen in beslag. We starten altijd met een set proeflenzen.

De eerste keer zet de oogspecialist zelf de lenzen op je oog, na jouw expliciete toestemming. Nadat de lenzen zich een paar minuten op je oog gesetteld hebben, controleren we je visus en kijken we met de spleetlamp na hoe de lens zich op je oog gedraagt. Staat de lens mooi in het midden van je hoornvlies, is er veel beweging, zijn er genoeg tranen tussen de lens en je hoornvlies …? Mogelijks vragen we je om een ‘wandeling’ van 15 minuten te maken, voordat we de passing van de lens op je oog kunnen evalueren.

Indien de lenzen goed op je oog passen, leren we je de contactlenzen op de juiste wijze in en uit te doen. Ook lenzen reinigen en onderhouden komt uitgebreid aan bod.

Eerste nacontrole zachte contactlenzen
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

De eerste set zachte lenzen die we je meegeven, mag je tien dagen testen. Daarna kom je terug en evalueren we jouw situatie. Zitten de lenzen goed en bieden ze voldoende comfort? Is je zicht haarscherp?

Als je niet tevreden bent met deze testset, bestellen we een ander paar, rekening houdend met je feedback. Tegelijkertijd herhalen we de onderhoudsregels, omdat die zeer belangrijk zijn voor het draagcomfort op lange termijn. Deze nacontrole duurt ongeveer 30 minuten.

 

Heb je die eerste aanpassing achter de rug, maar hinderen de lenzen je nog steeds? Spring gerust binnen voor een nieuwe controle.   

Eerste aanpassing vormstabiele (of harde) contactlenzen  ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Zijn de vormstabiele of harde lenzen voor jou de beste oplossing? Dan kost het iets meer tijd voordat je een lenzenset hebt gevonden die helemaal bij jouw ogen past. Maatwerk is hier de standaard!

 

We testen of je harde lens goed op je oog past aan de hand van een traankleuring en contrastlicht. Het is heel belangrijk dat je lens mooi aansluit op je oog, zonder te veel te bewegen.

En zo draag jij voor het eerst lenzen! 

 

Tip:
Doe bij je bezoek aan onze optiekzaak geen make-up op.
contactlenzen

c o n t a c t l e n z e n

Soorten lenzen

Dag- of maandlens? Harde of zachte lenzen? We werken met verschillende firma’s samen waardoor we jou een brede waaier aan lenzen kunnen voorleggen.

lensproducten

c o n t a c t l e n z e n

Reiniging en ondehoud

Het reinigen en desinfecteren van je lenzen is erg belangrijk. Daarom leggen we tot de puntjes uit hoe je je lenzen best onderhoudt.

lenscontrole

c o n t a c t l e n z e n

CONTROLES EN AANPASSINGEN

We geven lenzen niet zomaar mee. Wij geloven dat je best regelmatig een oogonderzoek  laat uitvoeren als je contactlenzen draagt.