Voor de eerste keer lenzen dragen?

Wil je contactlenzen proberen, dan kan je ze bij ons uittesten.

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Jonge vrouw die contactlenzen aanbrengt

Wil je contactlenzen proberen?

dan kan je ze bij ons uittesten. Er is geen betere manier (dan) om het zelf te ervaren hoe je wereld opentrekt zonder hinderlijk brilmontuur. Het duurt natuurlijk eventjes om aan contactlenzen te wennen, daarom krijg je het eerste paar mee op proef.

TIP: Wil je lenzen gaan dragen?


Houd dan rekening met een periode van 14 dagen voordat je de ideale lenzenset hebt die helemaal bij je ogen past.


Hoe gaan we te werk ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

  • Eerst en vooral stellen we een aantal vragen over je wensen en levensstijl.

  • Dan bepalen we de afwijking die je ogen hebben aan de hand van een standaard oogtest.

  • Daarna is de topografie van je hoornvlies aan de beurt. Welke kromming heeft het? We bepalen de basiscurve van je contactlens. Elke lens heeft haar eigen parameters zoals de doormeter en de binnencurve die de aansluiting op het hoornvlies bepalen.

  • Vervolgens kijken we na of je ogen op dit moment ook geschikt zijn om een lens te dragen. Zijn er geen wondjes, vetbolletjes of andere onregelmatigheden op je hoornvlies?

  • Zachte lenzen passen zich gemakkelijk aan de vorm van je oog aan. Kies je voor harde lenzen dan is het belangrijk dat de pasvorm perfect is.

  • We analyseren ook je traanfilm. Is die vettig of net droog en breekt die snel? Hij moet van goede kwaliteit zijn om lenzen te kunnen dragen.

  • Weet alvast dat we niet zomaar nee zeggen op jouw wens om lenzen te dragen. Er is heel veel mogelijk. Ook al zit er bij complexe omstandigheden wel een bepaald prijskaartje aan vast.

De eerste keer lenzen indoen  ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Hebben we alle informatie verzameld en blijkt dat je op een veilige manier lenzen kan dragen, dan bestellen wij een eerste paar lenzen voor je. De bestelling neemt ongeveer een week tijd in beslag. We starten altijd met een set proeflenzen.

De eerste keer zet de contactlensspecialist zelf de lenzen op je oog. Met jouw toestemming natuurlijk. Nadat de lenzen zich een paar minuten op je oog gesetteld hebben, controleren we je visus en kijken we met de spleetlamp na hoe de lens zich op je oog gedraagt. Staat de lens mooi in het midden van je hoornvlies, hoeveel beweging is er, zijn er genoeg tranen tussen de lens en je hoornvlies…? Soms vragen we je om een ‘wandeling’ van 15 minuten te maken voordat we de passing van de lens op je oog kunnen evalueren.

Indien de lenzen goed op je oog passen, leren we je aan contactlenzen op de juiste wijze in en uit te doen. Je krijgt uitleg over hoe je ze het beste onderhoudt, hoe je contactlenzen moet schoonmaken.

Eerste nacontrole zachte contactlenzen

De eerste set zachte lenzen die we je meegeven, mag je tien dagen testen. Daarna kom je terug en evalueren we jouw situatie. Zitten de lenzen goed en bieden ze voldoende comfort? Is je zicht OK?

Ben je niet tevreden met deze test-set, dan bestellen we een andere set, rekening houdend met je feedback. Tegelijkertijd herhalen we de onderhoudsregels omdat die zeer belangrijk zijn voor het draagcomfort op lange termijn. Deze nacontrole duurt ongeveer 30 minuten.

 

Heb je die eerste aanpassing achter de rug maar de lenzen zitten nog altijd niet lekker, mag je nog altijd op controle komen. 

Eerste aanpassing vormstabiele (of harde) contactlenzen  ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Zijn de vormstabiele of harde lenzen voor jou de beste oplossing, dan kost het iets meer tijd voordat je een lenzenset hebt die helemaal bij jouw ogen past.

 

Het aanpassen van vormstabiele lenzen is maatwerk. We testen of je harde lens goed op je oog past aan de hand van een traankleuring en contrastlicht. Zo zien we heel goed of de lens goed op het oog aansluit of niet. Het is heel belangrijk dat je lens mooi past, voldoende maar toch niet teveel beweegt.

 

Tip:
Doe bij je bezoek aan
ons geen make-up op.