Contactlensaanpassingen
en -controles

Je ogen zijn kostbaar en verdienen je aandacht.  Laat ons voor je ogen zorgen.

⎯⎯⎯⎯ vivantia ⎯⎯⎯⎯

Wij verkopen niet zomaar lenzen – we passen contactlenzen aan.

We geven lenzen niet zomaar mee. Wij geloven dat je best altijd eerst een oogonderzoek  laat uitvoeren vooraleer je contactlenzen op je oog zet.

We willen dat je het juiste lenzenpaar meekrijgt met de juiste gebruiksinstructies. Want je lenzen moeten  goed zitten en we willen er alles aan doen dat je je lenzen nog vele jaren veilig kan dragen.

proeflenzen, contactlenzen om te testen, proefset

Vivantia

Welke contactlenzen zijn het beste? 

Dit is een vraag die zeer persoonlijk beantwoord moet worden. Alles hangt af van de samenwerking van jouw fysiologie, het gekozen lensmateriaal, andere lensparameters en de invloed van de contactlensvloeistof.

Om te weten welke contactlenzen je nodig hebt, kom je best op consultatie. Wij hebben de nodige kennis en apparatuur om onder andere te meten welke radius contactlenzen en basiscurve jouw ogen nodig hebben.

Contactlenzen aanpassen oogmeting foropter topograaf

vivantia

Welke sterkte contactlenzen nemen?

De contactlenssterkte kan niet zomaar overgenomen worden van de brilsterkte. Bij hogere sterktes moeten we de brilsterkte naar contactlenzen omrekenen.

Eveneens moeten de contactlenzen met cilinder zorgvuldig opgemeten worden. Welke sterkte je in de lenzen precies nodig hebt, hangt ook af van de interactie van je oog en het lensmateriaal. Daarom zorgen we, telkens je sterkte verandert, voor een proefsetje. Om er echt zeker van te zijn dat de nieuwe sterkte voor je OK is.

Er worden ook lenzen zonder sterkte gevraagd. Meestal zijn dit contactlenzen met kleur of kleurlenzen. Kleurlenzen met sterkte zijn natuurlijk ook beschikbaar. En in goed zuurstofdoorlaatbaar materiaal.

een oog gezien op het scherm van de autorefractor

vivantia

Controles en aanpassingen zachte lenzen

Zitten je lenzen niet meer goed? Prikken je ogen ’s morgens al? Of zitten je lenzen tegen de avond niet meer comfortabel? Kom dan even langs. Soms is het al voldoende om een nieuwe lenzenvloeistof uit te proberen. We helpen je graag met het zoeken naar een oplossing.

Ook als je al langer lenzen draagt en alles vlot verloopt, is het goed om regelmatig op controle te komen. We raden zachte maandlensdragers aan om zeker één keer per jaar en daglensdragers minimum om de twee jaar op controle te komen. Bovendien, de controles zijn voor onze klanten gratis – je hoeft enkel een afspraak te boeken.

Controle of aanpassing vormstabiele lenzen 

Gebruik je harde lenzen, dan raden we je aan om zeker om de twee jaar op controle te komen. Ook om preventieve redenen.