Contactlensaanpassingen
en -controles

Je ogen zijn kostbaar en verdienen je aandacht.  Laat ons voor je ogen zorgen.

⎯⎯⎯⎯ vivantia ⎯⎯⎯⎯

Wij verkopen niet zomaar lenzen – we passen contactlenzen aan.

We geven lenzen niet zomaar mee. Wij geloven dat je best altijd eerst een oogonderzoek laat uitvoeren, vooraleer je contactlenzen op je oog zet. We willen dat je het juiste paar lenzen meekrijgt met de correcte gebruiksinstructies. Want je lenzen moeten goed zitten en we willen garanderen dat je je lenzen nog vele jaren veilig kan dragen.

proeflenzen, contactlenzen om te testen, proefset

Vivantia

Wat zijn de beste lenzen? 

Dit is een vraag die zeer persoonlijk beantwoord moet worden. Alles hangt af van de wisselwerking tussen jouw fysiologie, het gekozen lensmateriaal, andere lensparameters en de invloed van de lenzenvloeistof. Om te weten welke contactlenzen je nodig hebt, kom je best op consultatie. Wij hebben de nodige kennis en apparatuur om onder andere te meten welke radius contactlenzen en basiscurve jouw ogen nodig hebben.

Contactlenzen aanpassen oogmeting foropter topograaf

vivantia

Welke sterkte contactlenzen heb jij nodig?

De contactlenssterkte kan niet zomaar overgenomen worden van de brilsterkte. Bij hogere sterktes moeten we de brilsterkte naar contactlenzen omrekenen. Ook lenzen met cilinder moeten zorgvuldig opgemeten worden. Welke sterkte je in de lenzen precies nodig hebt, hangt ook af van de interactie van je oog en het lensmateriaal. Daarom zorgen we, telkens je sterkte verandert, voor een proefsetje. Zo zijn we 100 % zeker dat de nieuwe sterkte werkt voor jou.

Er worden ook lenzen zonder sterkte gevraagd. Meestal zijn dit contactlenzen met kleur of kleurlenzen. Kleurlenzen met sterkte zijn natuurlijk ook beschikbaar en bestaan uit goed zuurstofdoorlatend materiaal.

een oog gezien op het scherm van de autorefractor

vivantia

Controles en aanpassingen zachte lenzen

Je ogen zijn kostbaar en verdienen je aandacht. Laat ons voor je ogen zorgen.

Zitten je lenzen niet meer goed? Prikken je ogen ’s morgens al? Of voelen je lenzen tegen de avond niet meer comfortabel aan? Kom dan even langs. Soms is het al voldoende om een nieuwe lenzenvloeistof uit te proberen. We helpen je graag met het zoeken naar een oplossing.

Ook als je al langer lenzen draagt en alles vlot verloopt, is een regelmatige check-up geen overbodige luxe. We raden zachte maandlensdragers aan om zeker één keer per jaar langs te komen voor een controle. Voor daglensdragers bevelen we minimum om de twee jaar een nazicht aan. De controles zijn gratis voor onze klanten, je hoeft enkel een afspraak te boeken.

Controle of aanpassing vormstabiele lenzen 

Gebruik je harde lenzen? Dan adviseren we je om zeker om de twee jaar op controle te komen. Ook om preventieve redenen.