WELKE BRILLENGLAZEN KIEZEN ?

Unifocale bril - Computerbril - Multifocale bril

unifocale brillenglazen om te lezen

b r i l l e n g l a z e n

Unifocale bril

Unifocale glazen helpen je om ver, of net dichtbij te zien. Deze worden gebruikt voor het verbeteren van bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie) of een cilinderafwijking (astigmatisme).

Zolang de natuurlijke ooglens in staat is om zelf voldoende te focussen, zijn unifocale glazen geschikt voor gebruik op alle afstanden.

Een leesbril voor het verbeteren van ouderdomsverziendheid (presbyopie) is enkel aangewezen voor gebruik op leesafstand. Hij wordt voorgeschreven wanneer de natuurlijke ooglens niet langer in staat is om op normale leesafstand te focussen. Dit fenomeen treedt doorgaans op na de leeftijd van 40 jaar en is het gevolg van een natuurlijk verouderingsproces.

b r i l l e n g l a z e n

Multifocale bril

Multifocale glazen helpen je om zowel dichtbij, als veraf te zien. Een geslaagde oplossing voor mensen die verschillende correcties nodig hebben. Met een multifocale bril kan je lezen, beeldschermwerk doen en autorijden. Meestal beginnen mensen hiermee vanaf de leeftijd van 40 jaar. Vaak worden multifocale glazen ook toegepast bij kinderen of jongvolwassenen met afakie (zonder kristallens) of met een implantlens, bijvoorbeeld na een ingreep voor aangeboren cataract.

Multifocale glazen zijn geschikt voor gebruik op alle afstanden. Je kan weer alles met één bril!

Multifocale brillenglazen bestaan in allerlei uitvoeringen van uiteenlopende kwaliteit. Daardoor variëren ze sterk in prijs en in draagcomfort. De nieuwere glasontwerpen bieden bredere kijkcomfortzones en gewenning is meestal makkelijker. Voor maximaal comfort kies je best  multifocale glazen die aan je dagelijkse gebruikseisen voldoen. Multifocale glazen bestaan met cilinder, als meekleurende glazen of met een vaste tint voor een multifocale zonnebril.

Een multifocale bril afstellen is millimeterwerk; laat het over aan specialisten!

Multifocale bril of computerbril?

Hoewel fabrikanten steeds betere multifocale glazen ontwikkelen met grote comfortzones op alle afstanden, zijn de zones voor tussenafstand en nabij beduidend smaller dan bij computerglazen. Vaak bieden indoorglazen bij specifieke beroepen (informatici, administratief bedienden, tandartsen, musici, … ) dan ook meer comfort dan multifocale glazen.

DNEye scanner biometrische brillenglazen

Scherper zicht dan ooit dankzij de DNEye-scanner

De DNEye-scanner is een innovatieve oogtest die jouw unieke oogprofiel in kaart brengt tijdens een uiterst precieze 3D-oogmeting. Hij verzamelt maar liefst 7.000 gegevenspunten van jouw ogen. Op basis van deze data creëren we een biometrisch oogmodel van elk oog. Hierin bepalen we onder andere de lengte, de pupilgrootte en de reactie op verschillende lichtomstandigheden. Stevige fundamenten om biometrische glazen op maat te produceren die 100 % beantwoorden aan jouw noden! We kunnen op deze manier zowel unifocale als multifocale brilglazen vervaardigen.

SYNC III - glazen voor digitale oogvermoeidheid

Sync III brillenglazen zijn ontworpen om de symptomen van digitale oogstress en beginnende presbyopie te beperken. Ze bieden de juiste leesondersteuning en helpen je ogen scherpstellen, zodat ze minder snel moe worden. Meer thuiswerken, betekent voor sommigen ook meer werkuren achter een computerscherm. Zet daarom in op het comfort en de gezondheid van je ogen, dankzij de Sync III glazen! Een optionele UV-filter op je brillenglazen beschermt je ogen tegen schadelijk UV-licht. Of kies voor Sync III brillenglazen met een blauwfilter. Zo wordt het blauwe licht van beeldschermen geneutraliseerd en de conditie van je ogen geoptimaliseerd. 

bureauglazen computerbril

b r i l l e n g l a z e n

Computerbril

Computerglazen of bureauglazen zijn geschikt voor lezen en beeldschermen. Een traditionele unifocale leesbril wordt meestal gemeten voor een focusafstand van +/- 40 cm. Bepaalde beroepen vereisen echter een ruimere focusafstand. Een computerscherm staat doorgaans verder dan 40 cm. Iemand die baliewerk doet, vindt het vervelend om steeds over de bril te moeten kijken als hij met mensen praat.

Indoorglazen zijn dus leesglazen met een uitbreiding op grotere afstand. Afhankelijk van de afstand waarop je wil werken, worden deze glazen gemaakt in drie verschillende opties:

  • Focus op lezen, met ondersteuning voor computerschermafstand.
  • Focus op computerafstand, maar ook lezen gaat vlot.
  • Het zicht is scherp op lees- en computerafstand en reikt maximum vier meter ver.

Een computerbril biedt dus ruime comfortzones op verschillende afstanden: een breed leesgedeelte en een brede zone voor beeldscherm. Dankzij de vloeiende overgang kan de computerbril moeiteloos binnenshuis gebruikt worden. Let wel op: een bril voor computer is niet geschikt om met de auto te rijden. Als finishing touch worden de computerglazen vaak uitgerust met een filter voor blauw licht. Dit heeft een positieve impact op je dag-en-nachtritme.

Bifocale brillenglazen

b r i l l e n g l a z e n

Bifocale glazen

Bifocale glazen zijn glazen voor ver en nabij. Deze worden herkend aan het zichtbare leessegment, ‘het venstertje’ in het glas. Het is letterlijk een dubbelzicht glas, waarbij het bovenste deel de afwijking voor ver verbetert, terwijl het leesvakje onderaan de afwijking voor nabij corrigeert. Een bifocale bril kan een oplossing zijn voor mensen die niet kunnen wennen aan een multifocale bril. Een nadeel van een bifocale bril is dat hij op tussenafstand en op computerafstand, geen scherp beeld geeft.

Bluecontrol brillenglazen tegen blauwe licht beschermen ogen

b r i l l e n g l a z e n

Harding en ontspiegeling van brilglazen

Om lang van je glazen te kunnen genieten, verdienen ze de beste behandeling. Je moet er natuurlijk zelf zorg voor dragen, maar de fabrikant helpt je daar graag bij. Een stevige hardingslaag beschermt het glas tegen al te makkelijk krassen.

Een goede ontspiegeling haalt bovendien hinderlijke weerkaatsing van lichtbronnen en (bewegende) voorwerpen uit het binnen- en buitenoppervlak van het glas. Dat maakt kijken naar een computerscherm of autorijden in het duister een stuk aangenamer. Bovendien voorzien bepaalde ontspiegelingslagen bescherming tegen uv-reflectie op het glasoppervlak.

Bril tegen blauw licht. Beeldschermen zijn een bron van blauw licht, dat de aanmaak van het slaaphormoon melatonine remt. Wie dus vaak ‘s avonds laat op laptop, pc of smartphone werkt, heeft baat bij een ontspiegeling die het blauwe licht filtert.

mekleurende brillenglazen sensity transitions

b r i l l e n g l a z e n

Meekleurende glazen

Mensen die lichtgevoelig zijn, hebben meestal baat bij brilglazen die intens licht filteren.

Colormatic, Transitions of Sensity glazen zijn helder binnenshuis, maar worden donker in open lucht, afhankelijk van de lichtintensiteit.

X-tractive glazen zijn licht getint in de meest heldere toestand, maar reageren snel op intens licht, zowel binnenskamers als in open lucht. Ze kleuren zelfs subtiel mee in de wagen.

drivewear glazen voor gemakkelijk in donker rijden

b r i l l e n g l a z e n

Drivewear

Drivewear glazen maken autorijden makkelijker. Ze verhogen het contrast en zijn gepolariseerd. Deze glazen starten met een 50 % basiskleur en worden donkerder, afhankelijk van de lichtintensiteit. Ze verkleuren zelfs in de wagen en kunnen concurreren met volwaardige zonneglazen.

MiYOSMART brillenglazen voor behandeling van toenemende myopie bij kinderen

b r i l l e n g l a z e n

MiYOSMART

Progressieve myopie bij kinderen kan op latere leeftijd ernstige oogziektes veroorzaken. De MiYOSMART-brillenglazen remmen bijziendheid doeltreffend af. 

Ook kinderen kunnen van myopie of bijziendheid last van krijgen. Jammer genoeg kan bijziendheid niet worden genezen, maar je kan de achteruitgang van het zicht wel vertragen. Een functioneel onderzoek met biometrie van de oogbol bepaalt de beste manier om de symptomen bij je kind af te remmen. De MiYOSMART-brillenglazen zijn een veilige en gemakkelijke behandeling, speciaal ontwikkeld om bijziendheid bij kinderen tegen te gaan. Samen zoeken we een leuk montuur voor je MiYOSMART-brillenglazen op sterkte.